Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

R as Rachmaninoff

Ξέρω ότι τον γνώρισε σε άλλη πόλη. Αν έμενε στη γηραιά Αλβιώνα, ίσως και να έμενε στο southbank. Εκείνη πάλι, από όσο ξέρω, θα ψοφούσε να έμενε σε κάτι βιομηχανικό. Συμπτωματικά, στην κανονική τους ζωή μένουν δίπλα στο concert hall.
Εκείνη αγνοεί τις ιόνιες σπεσιαλιτέ, αναρωτιέται τι κάνει λάθος στον τηλεφωνικό λογαριασμό ώστε να πληρώνει penalty...ρωτάει όλον τον κατάλογο ποτών, ενώ ξέρει από την αρχή ότι στο τέλος θα το πάρει το esmeralda...
Εκείνος τυγχάνει να γνωρίζει ένα προς ένα τα συστατικά του sofrito, ξέρει από την αρχή ότι εκείνη θα πάρει το μοσχαράκι, ενίοτε τις φορτώνει σακούλες και έχει τεράστια διάθεση να την τραβολογάει στα καταστήματα που σχεδόν κατεβάζουν κεπέγκια.
Εκείνη πάλι, προτιμάει να περνάει τα δεκάλεπτα τζατζαλιάζοντας το γιουβετσάκι. Είναι σχεδόν πεπεισμένη ότι εκείνος δεν έχει ιδέα τι πα να πει «τζατζαλιάζοντας» ή "κεπέγκι". Είναι απολύτως πεπεισμένη ότι ξέρει πολλά πράγματα για τους νόμους της στατιστικής....εκείνος.
Εκείνος πάλι χάρη σε αυτήν την κατακτημένη γνώση στατιστικής ξέρει εκ των προτέρων ότι εκείνη θα κάνει λάθος στα νούμερα και θα εκτινάξει το λογαριασμό του τυχερού παιχνιδίου σε νούμερα που πλησιάζουν τους τηλεφωνικούς της λογαριασμούς. Για λόγους που όλοι αγνοούν, εκείνη δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμπληρώνει λάθος δελτία, να παίρνει λάθος δρόμους και να αγνοεί πανηγυρικά βασικές πληροφορίες.
Εκείνος ενίοτε τσουλάει τετράτροχες παγίδες και ξενυχτάει με τα λάθος άτομα, κατά τη γνώμη της. Εκείνη τώρα τελευταία, διαβάζει κριτικές πάνω σε έναν συγκεκριμένο κοινωνιολόγο - οικονομολόγο, μέγα σφάλμα κατά τη γνώμη του, και σπαταλάει κάθε σεντς από τα λεφτά της σε άυλα πράγματα ή σε υλικά αγαθά που βρίσκονται σε προθήκες μουσείων.
Εκείνος σκοπεύει να προβεί σε κίνηση ματ προς όλους και να κατεβάσει την παγίδα στο δρόμο. Βασικά πρόκειται για ένα μηχάνημα που θα παίζει μουσική. Παραδόξως δε θα είναι ηλεκτρονικό...
Τους κοιτάζω να κάθονται αραχτοί στον κόκκινο καναπέ. Μαξιλάρια από δω κι από κει, φωτισμός τέλειος για αυτήν, ανακριτικός για αυτόν. Λεκτικοί διαξιφισμοί, σε υποθετικά σενάρια. Τους παρατηρώ, περασμένους τους 33 Φλεβάρηδες, είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι πρόκειται για άτομα με πολυσχιδείς προσωπικότητες και με μια τάση που φέρνει στα όρια του σαδισμού.
Ξέρω ότι εκείνος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και διάφορους άλλους που δε σκοπεύει να κλείσει. Ξέρω ότι εκείνη έχει κλειστούς λογαριασμούς, αλλά ίσως και να μπλοφάρει. Ξέρω ότι στις παρτίδες πόκερ τους, ισχύει ένας άγραφος νόμος που κάνει το πόκερ σχεδόν Rachmaninoff.
Περασμένους τους 33 Φλεβάρηδες, και έχοντας μεγάλη αδυναμία σε έναν ρώσο συνθέτη, τους παρατηρώ, σε αυτές τις αραιές μαζώξεις τους. Τις προάλλες της δήλωσε ευθαρσώς ότι, ξέρει το λόγο. Ευθαρσώς του τον σέρβιρε στα μούτρα. Έχουν εξαιρετικό χιούμορ αμφότεροι, είναι book worms και υπερβολικά πεισματάρηδες. Ααααα και το κυριότερο, περασμένα τα 33, ομολογώ ότι ζηλεύω τα ταξίδια τους, αυτό. Δεν είναι και λίγο...και όχι το concert hall απέχει πολύ το ένα από το άλλο.

Sent from my BlackBerry® from Vodafone