Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

υδροχόοι, τοξότες, Λειψοί, Δρόμοι, Χατζής και πας καλά, Αυγουστιάτικα!?

Δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτή η εσωστρέφεια.
Να σου πει ότι είναι χαρούμενη? Θα στο πει.
Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί.
Φέτος το καλοκαίρι δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε έναν τόπο!
Μα την έχετε φλομώσει και στα δώρα!
Και στο χει ξαναπεί, φίλε αναγνώστη, όταν είναι καλά, τα κείμενα είναι κακά!
Τέλος!
Κι ο Αύγουστος δεν έχει νέα. Προσκυνούμε κ. Έκο. Σε όλα, ό,τι γράψατε από το μοναστήρι.... μέχρι το φτέρνισμα σας!
Για αυτό ακριβώς θα στον γεμίσει εκείνη, εγωιστικά, με τα δικά της.
Δαιμόνιες ιδέες....
Έχει. Δε σε αφορούν!
Νομίζει ότι τελικά είναι καλλιτεχνική φύση...
Δεν είναι υδροχόος! Δεν πα να χτυπιέστε! (αφορά Μάτα, Τζοάννα).
Δεν είναι υδροχόος! (Δημήτρη μου συγνώμη)! Θα επανορθώσω με τσίπουρα. Δεν ξέχασα τα χρωστούμενα 25 γιούρια!
Είναι ψάρι. Δεν είναι ευτυχώς καθόλου! Αλλά παρόλα ταύτα. Ως ψάρι έχει ένα μεγάααααλο θέμα. Δε σας αφορά ούτε αυτό. Αν σε αφορούσε, πίστεψε με, θα το ξέρες!

Τι θα πρεπε να ξέρεις, παρόλα ταύτα.
1.    Σαν τα γλυκά της πόλης μου, δεν έχει πουθενά! Τέλος. Η Στάνη και ο Βάρσος με τις κρεμούλες τους μπορούν να ικανοποιήσουν ηλικίες μέχρι 3 ετών και τα Παπούδια άνω των 90,.... και πάλι με σοβαρές αμφιβολίες.
2.    Το ότι υπάρχει μαγαζί Παύλοβα πίσω από το μέγαρο μουσικής, Κωνσταντίνε, σίγουρα δε σας σώζει, τα 4 σχεδόν εκατομμύρια που χετε μαζευτεί κει κάτω!
3.    Ευτυχώς το δικό μου το ανίψι, ευτυχώς, θα πάρει την άνοδο και θα είναι σε απόσταση ασφαλείας από τον Χατζή, το Plaisir, και τον Ελενίδη.
4.    Υποσχέθηκα στη μαμά μου, ότι όχι δε θα πάω τον Βασίλη στην τρυφερή ηλικία των σχεδόν 19 μηνών, βλέπε Σεπτέμβρη, στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης, για να του δείξω το πλακόστρωτό του Καραντινού. Θα κρατηθώ μέχρι να γίνει 3!
5.    Φυσικά η μαμά μου, ξέρει ότι εγώ τέτοιες υποσχέσεις δεν κρατάω.
6.    Επίσης να σε ενημερώσω ότι κρατάμε ημερολόγιο, οικογενειακά, για το πότε επιστρέφει επιτέλους από τις διακοπές του και αναλαμβάνει εκπομπή πίσω από την κονσόλα του Φλας, ο μεγάλος, ατελείωτος, πλατωνικός μου έρωτας -με έχεις καταστρέψει ολοκληρωτικά μπαμπάκα μου - κύριος κύριος Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Άκουσε τον, και μοιράσου μαζί μας τις σαλιάρες.
7.     Ημερολόγιο κρατάω για να γυρίσουν κάποια στιγμή και τα στερητικά μου σύνδρομα από τους Λειψούς, όπου διάγουν ανέμελα τον Αύγουστο τους, οι coup de foudre, έρωτες μου, κολ μη, Άννυ & Περικλής.
8.    Προς το παρόν, Αυγουστιάτικα, μου κρατούν το χεράκι, εξαιρετικές συντροφιές κάτι Δίδυμοι, Ζυγοί και Καρκίνοι που έχουν ωροσκόπο στον τοξότη, πράγμα που μας σώζει όλους, όλους, από μύξες και δράματα ψαρίσια.
9.    Αν δε φύγω από αυτήν την πόλη, για τα γλυκά της, θα πρέπει να φύγω για τα τσίπουρα της. Αυτά που τρώμε, όχι δεν υπάρχουν. Δε θα σου αναφέρω ονόματα, διότι θα αρχίσουν να κλαίνε όσοι διακοπεύουν στην εξωτική. Ένα μόνο...Γιαλός.
10.    Το δεκάρι το καλό το κρατάω για την έμπνευσή μου.
11.    Έχω ανοιχτά καμιά δεκαριά κείμενα και δεν μπορώ να τα σουλουπώσω. Υπάρχει μια τύπισσα πατημένη στο πόουζ από το μήνα Ιούλη. Ο Κάρολος Περιφέρεται ως αλάνι, που είναι, σε 3 ήδη μισοτελειωμένα κείμενα. Κι εκείνη είναι καλά, εσωτερικά πολύ καλά θα έλεγα. Τόσο καλά όσο θα την δεις, όταν μαζευτείτε με το καλό και κατεβείτε τα σκαλιά.

Γιατί οι σκάλες μπορεί και να κατεβαίνουν! Οι σκάλες, λατρεμένε μου αναγνώστη, πίστεψε με, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν! Αρκεί να ξέρεις ότι η απόσταση δεν υπήρξε ποτέ μετρικό ζήτημα!
Προς το παρόν, τρέχα στη θάλασσα, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το ροδάκινο εντός της, μύρισε το κοπερτόνε και παράγγειλε ένα τσίπουρο άνευ και για εκείνη!

Αφιερωμένο σε όλους, όλους σας, τους λατρεμένους φίλους μου για όλα, όλα, ένα όλα ολοστρόγγυλο!
Καλή αντάμωση παιδάκια!