Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

have i told you lately...

Οι φυλές των ανυπεράσπιστων ευχόμενων του 15άυγουστου.

Οι προ της εορτής.

Οι ακομπλεξάριστοι 100%.
Σε παίρνουν τηλέφωνο βραδιάτικα, την προηγούμενη της γιορτής σου, διότι γουστάρουν να σε χαίρονται!

Οι αγχωμένοι από αγάπη να σου πάνε όλα καλά.
Αλλά εκεί που θα ναι αύριο τη μέρα της γιορτής σου δεν πιάνει το κινητό ΚΑΙ θεωρούν σημαντικότατο για το κάρμα σου, να σε πάρουν πάση θυσία! Το ίδιο και εσύ!

Ανήμερα.

Οι κουλ ιν δε πουλ, κανονική βερσιόν.
Έχει πιθανόν και δύο παιδιά, σε παίρνει γιατί πραγματικά θέλει να σε ακούσει, το ίδιο κι εσύ, κάνετε κατς απ για όλα. Δεν έχει κανένα άγχος που κρατάει τη γραμμή. Το ίδιο κι εσύ! Μιλάτε με τις ώρες.

Οι κουλ ιν δε πουλ, μόλις το χουν κερδίσει.
Έχει πιθανόν κάνει βλακεία μαζί σου. Είναι η ευκαιρία να επιδιορθώσει την κοινωνική σας σχέση. Ξέρει υπογείως ότι ξέρεις πως έχει κάνει μαλακία. Το ξεπερνάτε και είστε έτοιμοι να πιείτε πάλι τις μπίρες σας γιατί κατά βάθος,.... πόσοι είναι οι άνθρωποι που διαθέτουν προνομιακό χιούμορ??? Γελάτε τόσο, την ώρα που μιλάτε που σε ξαναπαίρνει μετά να σε ρωτήσει.... «χρόνια πολλά, σου πα ρε???». Το ρε υποδηλώνει ότι όλα είναι μπακ ον τρακ!

Οι τόσο κουλ που.
Τους παίρνεις εσύ γιατί θέλεις να τους ρωτήσεις κάτι άσχετο και επείγεσαι. Είστε ερωτευμένοι πλατωνικά, μπορεί να είναι και σόι σου! Είναι σόι σου. Απαντάει κανονικά στην ερώτησή σου. Σου λέει ότι «δεν παίζεσαι»!!! Κοινώς σε αγαπάει!!!Καν δε χρειάζεται να σου πει χρόνια πολλά. Το λέει με τον τρόπο του, κάθε μέρα.

Οι κουλ λούζερς.
Σε πήραν πέρσι, ή πρόπερσι, οποτεδήποτε τους γυάλισες ως γκόμενα του μπη. Δεν τους κάθισες. Δεν σε ξαναπήραν ποτέ! Dude, εκτίθεσαι χοντρά! Δεν τον πειράζει καθόλου. Πόσο μάλλον εσένα!

Οι τυπικοί.
Dude, ευτυχώς το τηλεφώνημα σου είναι τόσο σύντομο, όσο σύντομο του αξίζει. Ειλικρινά άστο! Χάνουμε χρόνο και οι δύο από τους σημαντικούς! Απελευθέρωσε τη γραμμή μου πληζ!

Οι τυπικοί που πρέπει να μείνουν τυπικοί!
Π.χ. εξ χασμπεντς! Δε σημαίνει τίποτα το σμς. Ανταλλάσσετε κάθε πρωτοχρονιά, στις γιορτές σας και στα γενέθλια σας. Πρέπει να πάρει. Αλλιώς θα ήσασταν γαϊδούρια αμφότεροι. Είστε Σουηδοί.

Οι του σμς.
Dude, πας καλά???????????????????????

Οι του ομαδικού σμς.
Έχω ήδη στείλει χεντ χάντερ. Απλά σε ενημερώνω.

Αυτοί που παίρνουν τη μαμά σου.
Dude, grow up! I am at least 35 years old, you are definitely older than me! Stop calling my mom! Call me! I can answer the phone!!! συνήθως είναι συγγενείς. Σε έχουν αφήσει στην ηλικία των 4αρων και δε νοούν να σε «πηδήξουν» τάξη. Θα θελες να τους γνωρίσεις. Δεν πρόκειται ποτέ!

Αυτοί που έρχονται από το παρελθόν.
Έχετε χαθεί για λόγους πολύ προσωπικούς. Σε παίρνουν τηλέφωνο. Καμιά φορά δε μιλάνε άψογα ελληνικά. Μιλάνε άψογα στην καρδιά σου. Τους έχουν σβήσει όλους, οκ, όχι όλους, αλλά πίστεψε με...πολλούς!

Αυτοί που σε παίρνουν σπάνια. Γλυκά αλάνια!
Δε μιλάτε καν τα πρώτα 3 λεπτά. Γελάτε δυνατά αμφότεροι, ΜΟΝΟ!!!!καταπληκτικό!!!θα τους ρωτήσεις κουφές ερωτήσεις. Θα είναι σα να μη πέρασε μια μέρα!θα πάτε για μπίρες σε 2 μέρες, θα γίνετε κουρούμπελα, θα θυμηθείτε γιατί αγαπιέστε τρελά, και θα χαθείτε χωρίς καμιά ενοχή. Το ραντεβού ισχύει πάντα!

Αυτοί που δε σε παίρνουν ποτέ στη γιορτή σου. Αλάνια ολκής!
Μόνο ένας! Ο Κάρολος. Σε έχει σώσει. Είναι εκεί πάντα. Ακόμη και στα γήπεδα της Αφρικής! Δε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα! Το αποδεικνύει μια ζωή.

Οι απρόσμενοι, άκρως ουσιαστικοί και καθόλου τυπικοί.
Σου ρίχνουν πολλά χρόνια. Σε γνώρισαν ως ενήλικα. Σε εκτίμησαν. Σε παίρνουν από παντού. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν υπάρχουν λόγια. Σου διδάσκουν νομπλές. Έχουν υπάρξει συνεργάτες του μπαμπά σου. Πρόσεξε! Λεπτομέρεια! Παίρνουν εσένα!

Οι μέντορες.
Έχεις ήδη μπλόγκαρει. Δεν μπορώ να γράψω. Συγνώμη. Αδυνατώ.

Οι του ίδιου μήκος κύματος.
Τα πιο διασκεδαστικά! Οι διάλογοι είναι τελείως σουρεάλ! Σου διαβάζει τον κατάλογο φαγητού από την Πάρο! Πέρσι από την Πάτμο! Γελάτε ακόμη κι όταν έχετε κλείσει το τηλέφωνο!

Οι πετυχημένοι επαγγελματικά, γλυκούληδες άγαρμποι συναισθηματικά.
Ειλικρινά θέλουν να σου ευχηθούν. Είναι το χειρότερό τους όμως! Μπορείς να τους διευκολύνεις, ή ρωτάς κατευθείαν πώς τα πάνε επαγγελματικά ή ζητάς την επαγγελματική τους βοήθεια. Τους διευκολύνεις, το εισπράττουν, σε λατρεύουν! Το ίδιο και εσύ! Δε θα βγάλεις ποτέ τα λεφτά τους! Το κατανοούν και αυτοί! Σε βρίσκουν άγαρμπο και ερασιτέχνη στα επαγγελματικά σου!



Οι φίλοι.
....είναι φίλοι. Αυτή η μέρα δε σημαίνει τίποτε παραπάνω. Για εκείνους μπορεί να σήμαινε η χτεσινή, ή η αυριανή. Απολύτως κατανοητό!

Οι κολλητοί.
...είναι κολλητοί. Κολλά το στόμα σου από τα μέλια. Τα δικά σου! Εκείνοι μπορεί να στα χώνουν, γιατί το τηλέφωνο μιλάει όλη την ώρα, μπορεί να σου μιλάν και να ψωνίζουν μπαγιάτικο Βήμα, μπορεί ό,τι να ‘ναι. Κάρτα ελευθέρας.

Ο αδερφός.
Δε νομίζω να νομίζεις ότι περιμένω να κάνω μπόντινγκ τέτοια μέρα!? ...φυσικά κάνω!!!24/7!!!

Οι γονείς.
Ασ’το! Δεν μπαίνουν σε καλούπια. Είναι από αυτά που μετά το πρωτότυπο, σπάνε το καλούπι και μένεις καβάτζα με το αυθεντικό! Το κοιτάς και σε κοιτάει. Ασ’το! Σε χαίρονται...δεν πα να έχεις κάψει όλη την Αττική, τη Ρωσική στέπα και τα δάση του αμαζονίου. Ασ’ το!!!!

Ο ξάδερφος που σου έχει αδυναμία.
Δεν μπορεί θα του έχεις κι εσύ. Ποιες γιορτές και μαλακίες. Η ερώτηση είναι ΜΙΑ. Δεν μπορώ να στην πω! Λυπάμαι!

Ο εκείνος που τηλεφωνεί και κοκκινίζεις ισόποσα με το φορεμάτακι που φοράς, καβατζαρισμένα τα 35.

Οι κατόπιν εορτής

Η νουνά σου.
Μαλάκα!!!είστε ίδιες!!!πώς να τη βρίσεις??βρίζεις τον άνθρωπο που σε λάδωσε και σου κάνει κέκια σε αστρονομικά ύψη που πλησιάζουν το ρίχτι σκαλοπατιού????

Οι συνεορτάζοντες
Τα ‘χετε δει όλα. Συναντιέστε σε ορυλά λόγω μουδιασμένου αυτιού. Ξέρεις ότι θα πάτε αμφότεροι από καρκίνο αυτιού. Καν δεν ανταλλάσσετε ευχές, ανταλλάσσετε φρικαρισμένα βλέμματα.

Οι οργανωτικοί του ζωδιακού.
Ταύροι & Παρθένοι. Σιγά μη χάναν τη μέρα τους προσπαθώντας να βγάλουν γραμμή! Εκτός κι αν είσαι κολλητός τους! Δεν είμαι! Αμφιβάλλω...κάποιος πρέπει να κρατάει τη γη πάνω στον άξονα. Σίγουρα δεν είμαι εγώ!

Οι εκλείποντες.
Θα έδινες και όλη σου τη ζωή για μια αγκαλιά τους. Θα δώσει....το επόμενο μισό κείμενο. Το άλλο μισό...τα Χριστούγεννα.

Άσε με να κλείσω με αυτό. Η μέρα της γιορτής σου, φέρνει κοντά σου, πολύ κοντά σου, έστω και νοερά, τους ανθρώπους που στην τελική....φέρουν ευθύνη για το ό,τι είσαι εσύ. Ό,τι είναι εκείνη είναι όλες οι φωνές που της μιλάνε κάτι Αύγουστους κατακαλόκαιρο, και κάτι Χριστούγεννα, καταχείμωνο. Λατρεύει να σας χαίρεται. Ο καθένας σας τόσο διαφορετικός! Ο καθένας τόσο μοναδικά μοναδικός για τη ζωή της. Μακάρι να σας επιστρέφει κάτι πίσω. Μακάρι.